top of page

Kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa

Kosmetiikasta kirjoitettaessa vaikuttaa usein edelleen vallitsevan ajatus, että enemmän on aina parempi. Olipa kyse ihonhoitorutiinisi vaiheiden tai tuotteiden aktiivisten ainesosien määrästä. Etenkin kun on kyse tehoaineiden toimivuudesta. Kun hoitovoiteessa on tietty % tätä tai tuota, niin sen täytyy olla parempaa? Vaikka ainesosat ovat erittäin tärkeitä, tärkeintä kuitenkin on kokonaisuus, koko koostumus.

The Oil on harkittu seos hyvin imeytyviä luomulaatuisia luonnonöljyjä mustikasta auringonkukkaöljyyn . AIVA Borealis Beauty Blend jättää ihon miellyttävän tuntuiseksi, iholle jää suojaava ohut kerros. Tuote on palkittu niin Nordic Natural Beauty Awardseissa kuin Sthlm Beauty Week Awardseissa parhaana kasvoöljynä. Jotkin ainesosat voivat toimia loistavasti pieninä määrinä, ja toisaalta muuttua tai tehostua, kun niitä sekoitetaan toisen ainesosan kanssa. Mutta enemmän ei automaattisesti ole parempi, se on vain enemmän. Ainesosilla on usein hyvin tarkat prosentuaaliset pitoisuudet, joissa niiden toimivuus on optimaalista. Siis parasta mahdollista. Nämä osuudet perustuvat vakiintuneilla aineosilla laajaan tutkimusnäyttöön. Uusilla tehoaineilla sellaisia raameja ei vielä ole, tekemistä tarvitaan lisää. Jotkkin aineet vaativat 2 % tai 5 % ihanteellisten tulosten saavuttamiseksi. Kun toiset puolestaan työskentelevät 1% tai vähemmällä.

Silti vaikka ainesosa olisi optimaalinen 2 %:lla, se ei tarkoita, että sen vähentäminen olisi automaattisesti huonoa. Voi silti saavuttaa tiettyjä etuja, sillä koostumuksen kokonaisuus ratkaisee. Jotkut ainesosat voivat jopa aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä yksinään, mutta niistä voi saada seoksessa toimivan lisän kokonaisuuteen. Joskus ainesosan runsas määrä voi johtaa jopa jopa päinvastaiseen vaikutukseen. Näin spekuloidaan esimerkiksi E-vitamiinin kohdalla. On melko mahdotonta arvata pelkkien aineosien tai edes INCI:n perusteella, kuinka ainesosien seos todella toimi. Sillä sekä luonnollisten että synteettisten eli keinotekoisten kemikaalien, erilaisten aineosien yhteisvaikutuksessa voi olla hyvää sekä pahaa sekä kaikkea siltä väliltä. Annostus kun usein tekee myös myrkyn. Ihonhoidossa kokonaisuus on aina enemmän kuin osiensa summa. Siksi AIVA-koostumusten soveltuvuus muun muassa kaikille ihotyypeille ja herkälle iholle kaikilla ihotyypeillä sekä ihonhoidon tulokset ovat kliinisesti ja dermatologisesti todennettu.

Tuotteitamme myyvät hyvin palvelevat apteekit, apteekkiverkkokaupat sekä kosmetiikan asiantuntijat. #ihonhoito #kosmetiikka #tehoaineet #aineosat #yhteisvaikutus #tutkittu #testattu #todennettu #dermatologinen #kliininen #vaikutus #aiva #aivaorganics #aivasun

Comments


bottom of page