top of page

”Luonnonkosmetiikka on aina turvallinen valinta raskaana olevalle ja imettäjälle.”

Ei, ei ja vielä kerran ei.


Kaikessa kosmetiikassa, myös luonnonaineista valmistetussa on kyse siitä, mitä tuote sisältää sekä miten sen turvallisuus on varmistettu. Myös nk. luonnonkosmetiikka voi sisältää tuntematonta ja herkistävää. Raskaana olevan ja imettäjän ihonhoidon tarkistuslista:


❤️ tuote on kliinisesti / dermatologisesti herkälle iholle sopivaksi tutkittu

♥️ tuote on omalle ihotyypillesi kliinisesti / dermatologisesti sopivaksi todennettu

❤️ tuote ei sisällä partymointia

❤️ tuote ei sisällä ollenkaan mitään eteerisiä öljyjä

❤️ luonnonrasvatuotteet (öljyt, vahat ja voit) eivät ole härskiintyneitä (siis parasta ennen päiväystä jälkeen, väri muuttunut, tuote alkaa haista tai palatuote kovettunut)

Eteerisistä öljyistä ihon kautta käytettynä on vielä aivan liian vähän puolueetonta tutkimusta. Globaalisti puolueettomia tutkimuksia sanotaan olevan alle 10. Niiden vaikutuksesta herkistäjinä sekä potentiaalisina hormonihäiritsijönä on tutkimusten määrään nähden reilusti. Ehdottomasti siis nykytiedon valossa "vältä näitä " -listaukseen etenkin, kun vaikutat myös pieneen elämänalkuun.

Härskiintynyt luonnonöljy esim. haisevaksi muuttunut luonnonöljy tai kovettunut palatuote voi olla muuttunut sen hapettumisen myötäkoostumukseltaan iholle haitalliseksi - jopa karsinogeeniseksi ja siten äärimmäisen haitalliseksi. AIVA ei käytä eteerisiä öljyjä aktiiviainepitoisuuksina lainkaan.Käytämme eteeristen öljyjen komponentteja vain matalana hajustepitoisuutena AIVA Sun The SPF20:ssä. Varotoimena neuvomme ettet käytä sitä tai mitään eteerisiä öljyjä tai niistä saatavia osia esim. hajusteaineet kuin vasta imetyksen päätyttyä. Koko kosmetiikkateollisuuden haaste on, että edelleenkin erilaisten kemikaalien yhteisvaikutusten tutkimusta on vähän. Elimistöllemme ei ole lainkaan merkitystä, onko tutkimaton tai haitallinen kemikaali luonnonaine vai synteettisesti valmistettu.

Valitse siis vain vakiintuneita, pitkään käytettyjä, laajalti puolueettomasti tutkittuja aineosia sisältäviä kliinisesti tutkittuja peruskosteuttavia ja -ravitsevia tuotteita odottajan ja imettäjän iholle. Uskomme aitoon. ❤️♥️


Comentários


bottom of page