top of page

Couperosa EI PARANNU kosmetiikalla

Mikä avuksi, kun herkän ja ohuen ihon poskipäät helottavat Couperosalla tarkoitetaan kasvojen ihon punoitusta, joka johtuu laajentuneista tai katkenneista hiusverisuonista. Sen syntyä ei täysin tunneta, mutta tiedetään sen olevan yleisintä ohuella ja herkällä iholla. Yhdeksi sen aiheuttajaksi mainitaan UV-säteilyä. Myös mm. lämpötilavaihteluita, kortisonivoiteen pitkäkestoista käyttöä, stressiä, alkoholia sekä tupakointia pidetään mahdollisina aiheuttajina. Couperosan ilmenee etenkin poskipäillä ja nenässä hämähäkinseittimäisenä suonikkaana punoituksena, ihon kiristämisenä ja kuivumisena, jopa polttelevana tunteena iholla. Onpa ikävä juttu.

Virvon varvon punoituksen pois? Punoitus lempeällä hoidolla hitusen rauhoittuu, couperosa-taipumus hoitamisesta huolimatta säilyy Eipä hätää. Vaikka kosmetiikalla ei saa couperosaa parannettua, tekee couperosaiholle hyvää hellävarainen ihonhoito. Vältä siis aktivoivia tehoaineita vaikkapa ns. ryppy- ja kiinteyttäviä voiteita, kuorivia happoja, kuorivia rakeita sekä ihon natisevan puhtaaksi jättäviä puhdistajia. Sen oireilua voivat pahentaa suuret lämpötilaerot, saunominen, mausteinen ruoka sekä liian vahvat kosmetiikkatuotteet. Punoittamisen hillitsemiseksi on hyvä välttää niitä. Kun ihoa hoitaa lempeästi kosteuttamalla ja ravitsemalla sekä huolehtii sen suojaamisesta, iho voi säilyä rauhallisempana ja punoitus olla lievempää. Hoitorutiinin lopettaminen saa oireet yleensä palaamaan. Taipumus couperosaan on pysyvä. Mikään kosmetiikka ei paranna couperosaa, se ei pidä paikkaansa, sitä voidaan pysyvästi hoitaa lähinnä laserilla, hyviä tuloksia on saatu myös IPL-valohoidolla. Oikealla ihosi hoitamisella voit saada pidettyä ihosi kuitenkin rauhallisempana. Hilittyä punoitusta. Suojaksi tarjotaan usein rasvaisia, paksuja pakkasvoiteita. Vielä parempaa suojaa voivat antaa ihon suojaa tukeva rauhoittava, kosteuttava ja ihon suojaa tukeva ihonhoito, meikkivoide ja etenkin irtopuuteri hyvänä kolmikkona. Meikissä sen antava mekaaninen suoja iholla. Ikään kuin kilpi ihollasi.

Hyvää eristävää ihosi ja maailman väliin saat myös pelkän fysikaalisen suojan sisältävästä aurinkovoiteesta. Käytä sitä läpi vuoden.

Aurinkosuojavoiteemme, jolla on päivävoidekäyttöön sopiva huomaamaton, hyvin levittyvä ja imeytyä koostumus . AIVA Sun The SPF20 on täydellinen suojaavana päivävoiteena kaikille, mutta etenkin helposti punoittavalle, ärtyvälle, couperosalle - ja näyttöpäätteen ääressä puurtavalle Voit käyttää esim. AIVA Sun The SPF20 -aurinkosuojaa päivävoiteena läpi vuoden. Se on fysikaaliseksi ei-nanopartikkeleita sisältäväksi aurinkosuojavoiteeksi huomaamaton. Laita alle lisäkosteutta tuomaan The Cream ja/tai The Oil. Puhdista iltaisin The Oil -hoitoöljyllä hellästi pyörittelemällä ja kostutetulla vanulla pyyhkimällä. Siinä se! Couperosan helliminen kannattaa, sillä se voi pahentuessaan ärtyä ruusufinniksi. Senkin hoitamiseen hellävaraisuus, fysikaalinen aurinkosuoja ja esim. korkealaatuiset luonnonöljyt - ei synteettiset - voivat tuoda helpotusta. Lempeys on ratkaisu moneen. ❤️♥️


Commentaires


bottom of page