top of page

Ihonhoidon vältä ja suosi -listaus

Joulu on jo ensi viikolla. Sen kunniaksi annamme sinulle lahjan - ohjeet kuin kartan suunnistaa ihonhoidon parissa. Näin pystyt saamaan vastinetta rahallesi sekä erotat nykymaailman vitsauksen - valtavan suuret puheet vailla vastinetta.

Me emme usko ajatukseen fake it till you make it, teeskentele ja huijaa. Meistä AIVA:ssa nykyaika ja tulevaisuus on läpinäkyvyyden.

AIVA villin minimalistista ihonhoitoa. Uskomme aitoon.

VÄLTÄ NÄITÄ


  1. Natisevan puhdas tunne iholla, siis liian pesevä puhdistus. Vältä puhdistuksessa pinta-aktiivisia aineita kuten sulfaatit, emulgaattorit, parabeenit sekä synteettiset eli keinotekoiset hajusteet. Esim. sulfaatit ovat voimakkaasti peseviä aineosia, joiden on huomattu poistavan paitsi lisan, myös ihosi luonnolliset öljyt, minkä seurauskena iho voi kuivua ja ärtyä - se ei ole minkään ihonhoitotuotteen tarkoitus. Emulgoituvien aineosien puhdistustuotteissa vihjataan jo voivan vaikuttaa kielteisesti ihosi luonnolliseen kosteustekijään (NMF).

  2. Kuorivat aineosat useammin kuin kerran viikossa, me AIVA:ssa emme tarvitse kuorintaa lainkaan, sillä mekaaninen hankaus tyynyliina, pyyhkeet sekä ihon oma luonnollinen kuoriminen riittää.  Teemme ihotautiopin eli dermatologian oppien mukaan - naistenlehtien linjaus on usein suurimmat mainostuotot tuottavian kosmetiikkamerkkien. Vimmainen kuorminen kun aiheuttaa tarpeen kosteuttaa lisää - siis myydä lisää tuotteita.

  3. Eteeriset öljyt ihonhoidon tehoaineina, niiden riittävä turvallisuus sellaisenaan saatikka osana kosmetiikan koostumusta ei ole selvillä. Vähäinen tutktimus aineosista on thety lähinnä koeputkessa, siitä ei voi vetää paikallisen käytön eli ihonhoidon kautta käytettävänä päätelmiä. Riskejä tunnetaan. Eteeristen öljyjen käyttö myös hajusteina voi myös olla problemaattista, mutta pitoisuudet yleensä äärimmäisen pieniä esim. 0,01%, mikä pienentää sen riskiä.

  4. Tukkivat aineosat kasvoille käytettävissä tuotteissa hoitavina aineina tai tuotteen pohjana, jaiks. Osa kosmetiikasta, joiden tehoaineissa on etenkin hoitavina pitoisuuksina ihoasi tutkitusti tukkivia aineita reilusti on syytä jättää kaupan hyllylle.

  5. Tuotteet, joita ei ole tutkittu ihotyypillesi sopivaksi. Ihosi on suurin elimesi. Se muun muassa turvaa lämmönsäätelyn, suojelee elimistöäsi mm. haitallisilta kemikaaleilta ja välittää kosketukseen. Ihosi kuten kaikki elimemme pyrkivät itse aina tasapainoon, homeostaasiin. 24 tuntia vuorokaudesta. Sen luonnollinen työ, jota se joka ikinen hetki tekee on pyrkiä tasapainoon. Kaikki väärä ja liika, jota ihollesi annat, itseasiassa vaikeuttaa ihosi luonnollista työtä- kuori liikaa ja anna vääriä aineita, jolloin häiritset ihosi työtä - siis mikromanageeraat ja vieläpä väärin. Pahimmillaan sekoitat sen tärkeän roolin. Ihosi alkaa tuottaa liikaa lipidejä. Kuivuu. Ärtyy. Ja vielä maksat siitä? Ensimmäinen askel ihonhoitotuotteen valintaan on selvittää, onko tuote ammatimaisesti tutkittu sopivan juuri sinun ihotyypillesi. Silloin se ei tutkitusti tee vääriä tehtäviä. Siis ala sekoittaa ihosi tointa.

  6. Vältä myös liikaa kerrostamista esim. yli 4 tuotteen rutiinit, niistä ei ole mitään puolueettomasti tutkittua hyötyä.Tärkeämpää on tehdä olennainen: puhdistaa hellästi ilman tukkivia aineosia.

 

On tärkeää osata välttää, se voi olla ihonhoitosi epäonnistumisen taustalla. Yhtä tärkeää on osata löytää pitkäkestoisesti hyvinvoivan ihon saamisen tukevia tuotteita. Tässäpä siis teille suosi näitä -listaus.


SUOSI NÄITÄ



  1. Lempeät peruskosteuttavat ja ravitsevat tuotteet. Ymmärräthän, että kun kosmetiikan valmistaja kertoo ryppyä silottavasta ominaisuudesta, se on ihon pinnan hetkellistä tasoittamista. Siis silmänkääntötemppu. Jos jokin tehoaine pystyyn napakoittamaan ihoa hetkellisesti, siis pingottamaan ihoa hetkisen, kunnes se taas löystyy paikalleen, on sellaisen spekuloitu jopa sen voivan veltostuttaa ihoa. Painava näyttö tosin tästäkin puuttuu.Mikään kosmetiikka ei paranna ihon rakennetta, lainsäädäntö estää jo sen. Mikään kosmetiikka ei siis korjaa ryppyjä. Ne ovat syvemmällä ihossa kuin ihon pinnassa. Pinnassa tehdään vain silmänkääntötemppuja tai annetaan ihon suojakerroksen tarpeisiin kullekin ihotyypille sopivia aineita - tasapainon tukemiseksi.Suosi ihon hyvää kuntoa turvaavia, iholle hyvää kosteutta sekä laadukkaita, ei-tukkivia, ei-rasvottavia lipidejä antavia tehoaineita.

  2. Kerrosta maltilla. Ihonhoitotuotteiden liiasta kerrostamisesta ei siis ole mitään puolueettomasti tutkittua hyötyä. Liika kerrostaminen voi paitsi ärsyttää ihoa, estää sen luonnollisen ihosuojan toimivuuden - tukkia, herkistää.

  3. Pitkäjänteisyys. Vaikka elämme hektisesti, sosiaalinen media tuottaa meille ärsykkeitä sekunneissa ja voi tehdä kärsimättömäksi sekä somefilttereillä luodaan harhakuva siitä miltä ihon kuuluu näyttää, on iho edelleen se ihan sama luonnollinen iho kuin vuosia sitten. Sen toiminnot vievät aikaa. Ole pitkäjänteinen, sillä kauniin ihon saamiseksi ei ole nopeita keinoja. Jos sellaista tarjotaan, voit olla varma, että ihon luonnollisen tasapainoon pyrkimisen, homeostaasiin pyrkmisen seurauksena se syö ihosi hyvinvointia jostakin päästä.

  4. Sisäinen ihonhoito: suurin osa ihomme kunnosta on sisäsyntyistä. Genetiikka ja hormonit näytteleät suurta roolia. Suolistomme kunto. Se ei ole sama kuin saada syötyä ruoka, vatsalaukku. Tulee saada se vietyä vielä suolistoon saakka - se on pitkä ja mutkainen tie. Siksi esim. maitohappobakteereista ei ainakaan tänä päivänä ole riittävästi todennettuja näyttöjä suolistolssa, vatsassa jotakin. Voit toki kokeilla tukea ihoasi esim. vihreä tee, antioksidantit, vesi. Vihreän teen spekuoidaan vaikuttavan myönteisesti, samoin esim. mustikan. Riittävän painava näyttö vielä puuttuu, vaikka tutkimuksia on lukuisia.

  5. Ei-tukkivat kylmäpuristetut korkealaatuiset öljyt kuten mustikkaöljy, tyrniöljy, jojoba- ja aprikoosinsiemen, oliivi. Vaikka kosmetiikka on aina kokonaisuutensa summa, on hyvä katsoa tehoaineiden olevan korkealaatuisia ja niistä olevan hyötyä.

  6. Maalaisjärki apuun. Vaikka mediassa kirjoitetaan maailman tunnetuimpien upeaihoisten supermallien käyttävän kookosöljyä hiusten- ja ihonhoitoon, voimme vahvasti epäillä, että henkilö, jonka miljoonatulojen takana on tarkkaan vakuutetu vartalo ja kasvot, voiko hän hoitaa ihoaan muutoin kuin tieteen todentamalla tavalla, ihotautilääkärien ohjeiden mukaan. Vakuutuskirja kun suojelee ja rajaa tekemisen.

  7. Annostele kosteuttavia tehoaineita: esim. hyaluronihappo, glyseriini. 

  8. Anna antioksidanttista lisätehoa: kylmäpuristettujen öljyjen lipidien ja antioksidanttien lisäksi esim. eri teet ja kahvi voivat olla pontevia osana koostumusta. Marjauutteet.  

  9. Keramidit. Ihon luonnollisen suojan rakennusaineita.

  10. Ihonhoidon hygienia. Tarkista aina, että kosmetiikkasi on joko erinomaisen hyvin säilötty, et pääse koskettamaan koostumusta käsilläsi suoraan, vaan se annostellaan pieniaukkoisesta tuubista tai tippa- tai pumppupullosta.

  11. Ammattimaisesti todennettu sopivuus ja teho. Kliinisesti esim. dermatologisesti ihotyypillesi sopivaksi todennettu.

  12. Totuudenmukainen viestintä eli maltti, tunnistat siitä ammattimaisen toimijan ja laadun, josta kannattaa maksaa. Yksi osa-aluetta vastuullisesta yrityksestä puhuttaessa on markkinointiviestinnän vastuullisuus. Markkinatutkimukset osoittavat maailmanlaajuisesti kuluttajien hakevan totuutta ja tutkittua. Faktuaalisia, maltillisia lupauksia. Se on yksi syy miksi ns. dermokosmetiikka kasvaa valtavasti. Kaiken markkinointiviestinnän äärellä on vaikeaa enää tietää mihin uskoa.

  13. Tunnista se, että tehoaineiden ja tuotteen valmistajien itsensä tekemä tutkimus ei ole puolueetonta. Se ei ole siis riittäävän luotettavaa eikä välttämättä täytä hienoisiakaan, tekiöjidensä titteleistä huolimatta puolueettoman näytön vaatimuksia. Bisnes on aina bisnestä, kaupallista toimintaa. Luotettava kosmetiikan teho on aina puolueettomasti todennettua. Ulkopuolisen tutkimuslaitoksen. Kosmetiikan tehon ja turvallisuuden sekä siitä markkinoitavan tulee olla puolueettomasti todennettua. Itse tuotteen. Siis sen voiteen, jonka ostat.

  14. Tutkimaton tuote voi olla kiva käyttää, tuoksua ja tuntua mukavalta. Voit kokea sen tekevän erinäisiä asioita. Se on eri asia. Valitset itse maksatko toimivasta, turvallisesta ja laadukkaasta aidosta vai haluatko ihollesi fiilispohjaisen tuotteen. Joka voi tehdä ihan muuta kuin kerrotaan. Valinta on aina sinun, laajalti tutkittu puolueeton fakta tärkeää päätöksen tekoon.



bottom of page