top of page

Innovatiivisen villin minimalistisen ihonhoidon tarina

AIVA syntyi ajatuksesta voida hoitaa ihoaan erityisen helposti sekä vaikuttaa konkreettisesti maailmaan, jossa elämme.


Se sai myötätuulta matkaansa ihmisiltä, jotka kokivat tarvetta mutkattomalle silti erityisen laadukkaalle ja toimivalle luonnolliselle ihonhoidolle.

AIVA:n perustaja Jonnan mielestä ihmisessä kiehtovinta on sisin. Hän tietää, että oikein tekemällä oikein ainein saa huomattavasti vähemmällä hoitamisella ihonsa ihmeellisen hyvään kuntoon.


"Halusin tehdä jotakin aidosti ekologista. Joka toisi hitusen armollisuutta nykymaailmaan; saisi kokea olonsa riittäväksi ja hengähtää hetkisen pinnasta ja paineista. Kosmetiikkatarjonta on valtava. Omat voiteensa on säärille ja pakaroille, bikinirajalle, dekolteelle ja kaulalle, kasvoille, leulalle, silmänympäryksille...Yksi kiinteyttää, toinen silottaa rypyt, kolmas kosteuttaa. Aiemmin pärjäsimme muutamien tuotteiden hoitorutiinilla, nykyisin tarjotaan jopa kymmentä tuotetta. Kehotetaan jopa tekemään vääriä asioita vimmalla - kuorimaan päivittäin monta kertaa. Mitä sen kymmenennen uskotellaan tekevän, mihin kaikki yhdeksän eivät kyenneet? Miten iho kestää? Voiko iho ottaa sen kaiken vastaan menemättä sekaisin? Olemme saaneet jo vastauksia kuluttajilta sekä alan uutisista, ei aina. Kaiken tämän seurauksena myös tuotetaan massiivisia määriä purkkeja ja pakkauksia, kulutetaan tuotantoihin raaka-aineita ja energiaa, rahdataan tavaraa maailman laidalta toiselle. Kaikki vihreät askeleet ovat hienoa edistystä. Mutta onko satojen turhien tuotteiden valikoima syvällinen ekoteko ja riittävää edes uusin ainein tai kierrätettävin pakkauksin? Vaihtoehdot ovat toisinaan uusia kysymyksiä täynnä. Onko monin tavoin ekologinen lasipakkaus raskaan painonsa seurauksena kierrätettävää muovia heikompi vaihtoehto? Onko eettistä käyttää ruoaksi kelpaavaa maissia kosmetiikan pakkaukseen? Aihe on syvä ja leveä sekä hankala. Harva asia on mustavalkoinen.

Mielestäni ainoa aikaa kestävä ratkaisu on alkaa radikaalisti vähentää ostamista ja siten tuottamista. Kaikille nykyisin myytäville tuotteille kun ei ole edes ihonhoidon todellisten asiantuntijoiden, e-kaupallisten ihotautilääkäreiden sekä osaaviempien kosmetologien mielestä aina perusteltua tarvetta. Samaa havaitsin työssäni kosmetiikka-alan asiantuntijatehtävissä niin Diorlla kuin Givenchyllä sekä myydessäni kehittämääni vauvasarjaa, jota myös aikuiset laajalti käyttivät. Ainakaan lopputuloksissa ja asiakastyytyväisyydessä ei ollut eroa käyttipä asiakas muutamaa erityisen laadukasta, harkittua oikeaa tuotetta vai usean tuotteen valtavaa arsenaalia. Nykyisin vallalla oleva liika hoitaminen kun aiheuttaa osalle enemmän vahinkoa kuin hyvää - pesemme liikaa, liian vahvoin ainein - ja kuorimme ihomme tasapainottomaksi - iho ärtyy, voi saada aknen, jopa tulehtuu. Se yhdistettynä vaikkapa lisääntyneeseen aikuisiän akneen, huuh.

Vähemmällä pärjää. Yksi hyvä voi riittää. Kun tekee oikein. Oikeanlaisilla tuotteilla.

AIVA on lempeä. Hellävarainen. Fiksuun tekemiseen pohjautuva, fiksuille asiakkaille, jotka osaavat ajatella itse. Myymme monikäyttöisiä tuotteita, jotta voimme vähentää tuotteiden määrää.

Emme myy tuotteita, joiden homman iho voi hoitaa helposti itse. Valikoimaamme ei tule vaikkapa kuorintavoidetta. Iho kun kuorii itsensä kerran kuussa. Ja hilseilee pois. Halusit tai et. Kuorit päivittäin kasvojasi myös esim. froteepyyhkein ja kasvolapuin. Syntyy uusiksi noin kuudessa viikossa. Ihan itse. Et tarvitse kanssamme myöskään kasvovettä. Se alunperin kehitettiin täydentämään puhdistamista, kun lipeäpohjaiset tuotteet eivät olleet niin edistyksellisiä. Nykyisin kasvovesi kosteuttaa, tasapainottaa, muun muassa. Iho toki kosteuttaa ja tasapainottaa parhaiten itse itsensä kunhan annamme sille työrauhan - turvaamme ihon suojan tärkeintä - pyrkimystä tasapainoon - ja hoidamme oikein. Lempeys keskiössä.

Tekemisemme antaa tuloksia, dermatologisesti ja kliinisesti todennetusti. Asiakkailta kuulemamme mukaan.

AIVA on paitsi konkreettisesti ekologinen, tarjoamme aikaasi säästävää helppoutta arkeen. Uskomme voivamme myös tuoda maailmaan ripauksen lisää lempeyttä. AIVA ei poseeraa, elämme. Hoitovoideostoksilla meitä yleensä katsoo mahdottomuus: edes ammattikuvaajien täydellisissä, tunteja hiotuissa valaistuksissa kuvatut, meikatut supermallit eivät riitä. Heidänkin kuvansa returoidaan. Saa siinä yrittää yltää kelpaamaan elävässä elämässä edes itselleen. Ihmisillä on huokosia. Juonteita. Selluliittia. Ulkoiset seikat kuten ikämme, sukupuolemme sekä ihonvärimme vaikuttavat edelleen liian usein siihen, miten meitä kohdellaan ja mitä saisimme tehdä. Mitä ajatella.


Ei meillä. AIVA:ssa olennaista on ihmisyys. Sisin. Ajattelen eletyn elämän olevan retusoitua täydellisyyttä kiinnostavampaa. Näen ajan merkit etuoikeutena saada herätä uuteen aamuun. Olla täällä. Arvet erilaisten tapahtumien muistoina. Tarinan ihmisen sisällä olevan tärkein, näkemisen arvoinen. Meidän kaikkien olevan yhtä. Yksi ihminen. Yksi iho. Siksi pakkauksemme on punainen - kaikissa meissä kun virtaa sisällämme sukupuoleen, ikään, etnisyyteen tai statukseen katsomatta punainen, elämän lähde. Rakkaus. Se ja kaikki hyvä kumpuaa sisältä ulos. Niin myös ihonhoidossa.


Siksi mallimme ovat kuvissa ilman vahvaa meikkiä. Meitä kiinnostaa ihminen. Ihmisyys.

Ihonhoito edustaa minulle paitsi ihon hoitamista ennen kaikkea lempeyttä. Se voi olla myös armoa. Suurta rakkaudellisuutta. Mahdollisuus saada päivän ainoa kosketus. Vaikka itseltään. Kosketus voi kannatella yli sietämättömän. Sana vieraalta, tai lempeä katse olla silta yli synkän. Emme ole täällä yksin.


Hehkumme myös pinnasta, kun olemme onnellisia.

Mitä jos vain päätämme alkaa riittämään? Toivottavasti AIVA tuottaa elämääsi lisäarvoa ja hyvää. Teimme sen rakkaudella. Rakkaudesta. Ota voiteemme ja silitä ihollesi pehmeästi. Helli itseäsi tai rakastasi öljyllämme; pidä lempein käsin kiinni äläkä kiirehdi pois.

Olen hurjan iloinen ja kiitollinen, että olet sivuillamme."

Jonna Jalkanen, AIVA:n kehittäjä

P.S. Tiesitkö, että Jonna sai myös oman ihonsa parhaaseen mahdolliseen kuntoon hoitamalla sitä minimalistisesti: puhdistamalla erityisen korkealaatuisella, ei-tukkivalla luomuöljysekoituksella vain iltaisin sekä kosteuttamalla aamuisin, muuten vain tarpeen mukaan. Aiempien useiden luksustuotteiden rutiinien asemesta. Aiemmin pintakuiva, talvisin hilseilevä iho ei kaipaa nykyisin iltaisin edes voidetta. Ihonhoito ei AIVA:ssa juurikaan poikkea läpi vuoden - kun iho pysyy hyvässä kunnossa, ei se temppuile talvisin, ja se on näillä leveyksillä harvinaista. Öljypuhdistaminen The Oil - öljyllä tuntuu paitsi ihanalta, se jättää iholle lempeän suojaavan tunnun. The Creamia Jonna laittaa iholleen aamuisin sekä kasvonaamiona sekoitettuna The Oilin kanssa. Tätä ihonhoidon minimalismi parhaimmillaan on, todella helppoa ja vaivatonta. Säästää ihoasi, luontoamme, ja on kepeä myös kukkarollesi.

Comments


bottom of page